Hamburgeri de casa

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 22 Oct 2018 | 3902 vizualizari

 

Au iesit mult mai buni decat cei cumparati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata (70% vaca+ 30% porc)
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura de ketchup picant
  • 1 lingura de ketchup dulce
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • PENTRU SERVIRE
  • chifle pentru hamburgeri
  • cartofi prajiti
  • branza topita felii
  • ceapa rosie
  • rosii
  • salata verde
  • castraveti acri
  • sos pentru hamburgeri
  • ketchup
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri de casa:

Carnea tocata se pune intr-un castron cu toate ingredientele si se amesteca cu mana foarte bine cam 8-10 minute.

Se lasa la frigider 1 ora.

Se formeaza hamburgerii. Eu am folosit un inel pentru a putea sa-i presez bine. Din amestec ies 6 bucati.

Se pun pe gratarul incins si se prajesc pe ambele parti 3-4 minute.

Cartofii se curata, se taie si se prajesc.

Ceapa se curata si se taie felii subtiri.

Sosiile si castravetii se taie felii.

Salata se spala si se usuca.

Chiflele se taie in jumatate.

Se pune pe jumatate de chifla sos pentru hamburgeri, felii de ceapa, felii de rosii, se presara piper si se pune o foaie de salata. Se poate pune si o felie de branza topita.

Pe cealalta jumatate se pune ketchup, felii de castravete acru si o felie de branza topita.

Cand hamburgerii sunt facuti se pun pe jumatatea de chifla peste salata si se pune deasupra cealalta jumatate de chifla cu branza topita sa se inmoaie de la caldura.

Se mananca cu cartofi prajiti.

Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic